Web Analytics Made Easy - Statcounter

امین همتی‌نژاد گفت: ایجاد و راه‌اندازی "سامانه مشارکت‌ها" گامی در جهت پیوند و تعامل هر چه بیشتر سمن‌ها و دستگاه قضایی برای ارتقاء و صیانت از حقوق شهروندان است.

به گزارش برنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، «امین همتی‌نژاد»، مسئول سازمان‌های مردم‌نهاد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، در خصوص ایجاد سازو کار اجرایی"سامانه مشارکت‌ها"، اظهار داشت: این سامانه به موجب دستورالعمل آیت الله رئیسی، مبنی بر مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه ایجاد شده و با ثبت نام سازمان‌های مردم‌نهاد در این سامانه بانک اطلاعاتی وسیعی در رابطه با موضوعات مختلف شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همتی‌نژاد افزود: برخی از این موضوعات شامل سیاست‌گذاری قضایی، رسیدگی به پرونده‌ها و دعاوی، نظارت بر قوانین، صلح و سازش، پیشگیری از وقوع جرم و بازاجتماعی کردن زندانیان می‌شود. همچنین با ایجاد این سازوکار بستر همکاری با نهادهای مردمی که تمایل دارند با قوه قضائیه همکاری کنند، فراهم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این بانک اطلاعاتی در اختیار کلیه بخش‌های دستگاه قضایی از جمله معاونت‌های ستادی و سازمان‌های تابعه قوه قضائیه قرار می‌گیرد، گفت: به عنوان مثال در مورد بازاجتماعی شدن زندانیان، اطلاعات نهادهای مردمی مرتبط با این موضوع در اختیار سازمان زندان‌ها قرار می‌گیرد و چنانچه انجمن خیریه و یا سازمان مردم نهادی برای حمایت از زندانیان ایرانی خارج از کشور در این سامانه ابراز تمایل نماید اطلاعات نهاد مردمی مزبور در اختیار ستاد حقوق بشر قرار می‌گیرد تا روند کمک و حمایت از شهروندان‌مان تسهیل گردد.

مسئول سازمان‌های مردم نهاد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، در ادامه درباره روند و نحوه بررسی صلاحیت نهادهای مردمی و ثبت نام آنها در این سامانه، خاطرنشان کرد: پس از ثبت نام، صلاحیت نهادهای مردمی بر اساس توانمندی‌ها، تجربیات و تخصص اعضای آنها مورد بررسی قرار گرفته و در صورت دارا بودن شرایط صلاحیت آنها مورد تایید واقع می‌گردد.

وی در ادامه با بیان اینکه ماده ۱۴ این دستورالعمل، ناظر بر مشارکت نهادهای مردمی در سیاست‌گذاری است، تصریح کرد: نهادهایی که تمایل دارند در فرایند سیاست‌گذاری شرکت کنند در این سامانه ثبت نام نموده و پس از احراز صلاحیت آنها با معاونت‌های حقوقی و راهبردی قوه قضائیه که متولی امر سیاست‌گذاری در قوه هستند، مشارکت می‌نمایند.

همتی‌نژاد درباره نقش ستاد حقوق بشر برای کارایی بیشتر این سامانه نیز گفت: ستاد از دیرباز ارتباط خوبی با نهادهای مردمی داشته و دارد؛ از اینرو اطلاع‌رسانی مناسب به نهادهای مردمی به ویژه نهادهایی که در سطوح بین‌المللی فعالیت می‌نمایند می‌تواند نقش مهمی را ایفا کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نهادهای مردمی ستاد حقوق بشر سیاست گذاری قوه قضائیه مردم نهاد همتی نژاد ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۴۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه فوق برنامه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جدید ۴۰ درصد شهریه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

احمد محمودزاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با اشاره به اینکه خانواده‌ها می‌توانند در سامانه مشارکت‌ها اسامی مدارسی که شهریه بالاتر دریافت می‌کنند را به ما اعلام کنند، اظهار کرد: ۲۲۵۳ پرونده تخلف شهریه از طریق سامانه مشارکت‌ها به ما منعکس شده است که تمام آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

وی بیان کرد: ۱۳۶ مورد تخلف شهریه از طریق سامانه سازمان بازرسی، ۲۴ مورد از طریق سامانه سامد و ۶۷ مورد گزارش حضوری برای ما ارسال شد که تمام آن‌ها را بررسی و پاسخ دادیم.

محمودزاده مطرح کرد: در گذشته بازدارندگی در موضوع تخلفات شهریه کمرنگ بود و عمدتا توبیخ، تذکر و تعطیلی مدارس را داشتیم که تعطیلی مدرسه به خاطر شهریه سختگیراته بود و دو مورد دیگر نیز تأثیرگذار نبود.

وی با اشاره به اینکه در بازنگری قانون و آیین نامه جدید دو بند آوردیم، گفت: براین اساس از سال تحصیلی جدید، فوق برنامه مدارس غیردولتی ۴۰ درصد شهریه است و شهریه بر اساس آیتم‌هایی که با سازمان‌های نظارتی هماهنگ کردیم، تعیین می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • نظارت دقیق دستگاه قضایی البرز بر عملکرد مدیران شهری
  • هزینه فوق برنامه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جدید ۴۰ درصد شهریه می‌شود
  • اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران احتراز داشته باشد
  • درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، سدی در برابر انحصار
  • مشارکت بین‌نهادی، پیش‌نیاز مشارکت مردمی
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی
  • مشارکت ۲۱ هزار نفر در ورزش شهروندی/ هدف شهرداری همدان سازندگی است
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد