Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، شبکه‌های تلفن همراه متعددی در کشورمان فعال هستند و هر کدام با برنامه‌ریزی و رویکرد خود، بر روی بخشی از راهبردها و استراتژی‌های خاص خود، سرمایه‌گذاری کرده‌اند. از سوی دیگر، چند وقتی هست که زمزمه‌های راه‌اندازی یک زیرساخت اختصاصی ict (فناوری اطلاعات و ارتباطات) شامل شبکه تلفن همراه، کارت شهروندی و یک اپلیکیشن موبایلی در منطقه آزاد چابهار شنیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین گام توسعه زیرساخت‌های مخابراتی چابهار برداشته شد

عبدالرحیم کُردی مدیرعامل و رییس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار ظهار داشت: «مکران‌تِل» به عنوان اپراتور اختصاصی تلفن همراه به زودی فعالیت خود را در منطقه آزاد چابهار آغاز خواهد کرد و این نخستین گام سازمان منطقه آزاد چابهار در راستای توسعه زیرساخت های مخابراتی و فناوری اطلاعات در این خطه است.

او  افزود: در مراحل بعدی نیز افزایش ضریب نفوذ تلفن ثابت، عرضه کارت شهروندی مکُران، تقویت زیر ساخت‌های ارتباطی و حمل و نقلِ هوشمند عملیاتی خواهد شد.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: این اقدام، نقطه آغازی در روند توسعه زیر ساخت‌های هوشمند در شهر همیشه‌بهارِ چابهار خواهد بود.

فعالیت سامانه‌ ارتباطی هوشمند

"علی قندهاری" مدیرعامل مکران‌تِل نیز در این باره اظهار داشت: شروع به کار سامانه مکران‌تل، اپلیکیشن ماکا و کارت شهروندی تقریبا از خردادماه سال‌جاری به صورت رسمی آغاز خواهد شد.

به گفته وی، این سامانه هم‌اینک در حجم تست و به عنوان ظرفیتی که برای آزمایش شبکه اختصاص دادیم زیر بار ارتباطی است و تعدادی از کاربران در حال استفاده از این امکانات مخابراتی هستند.

مدیرعامل مکران‌تِل با بیان اینکه تا زمانی که یک رویکرد همه ‌جانبه و حقیقی رقم نخورد هیچ توسعه‌ای اتفاق نمی‌افتد اظهار داشت: یکی از شاخصه‌های مهم توسعه یافتگی شاخصه‌ای است که به تکنولوژی آی تی و فناوری اطلاعات و ارتباطات برمی‌گردد. ما نمی‌توانیم توسعه منطقه را شاهد باشیم مگر اینکه در حوزه آی تی و همچنین سامانه‌های مخابراتی متصل به آن پیشرفت داشته و سرآمد باشیم . پس از آن است که می‌توانیم ادعای دیگری را ثابت کنیم.

وی اضافه کرد: این نیاز در منطقه شناسایی شده بود و مدیر عامل منطقه آزاد چابهار پیشگام در سقف احتیاجات این حوزه بود. پروژه‌ای تعریف شد و یکی از معضلات اصلی که پیکرهای صنعتی و مسکونی و قسمت‌های مختلف منطقه آزاد چابهار که الان شهر چابهار هم به آن اضافه شده است دست به گریبانشان هستند، این فاکتورها شامل تلفن ثابت، پوشش‌دهی شبکه تلفن همراه و همچنین پوشش سراسری اینترنت هستند.

قندهاری ادامه داد: این طرح در ابتدا به صورت دیگری تعریف شده بود ولی زمانی که ما با توجه به آینده‌نگری‌هایی که برای آن منطقه انجام شده و جایگاه مهم چابهار را در صنعت توسعه ملی دیدیم، تصمیم بر این شد که کار را بر مبنای تکنولوژی‌های آینده پایه‌گذاری کنیم نه اینکه خود را با تکنولوژی‌های فعلی تطبیق دهیم.

وی با اشاره به چشم‌انداز زیرساخت‌های آینده چابهار در بخش فناوری بیان داشت: ما همه شبکه‌های ارتباطی وابسته به موبایل را بر مبنای یک شهر هوشمند در آینده دیده‌ایم و به همین خاطر سیمکارت اختصاصی مکران‌تل را برای منطقه تدارک دیدیم که همه اشخاص، عموم، بازرگانان، تجار و حتی گردشگران هم روی این سامانه برنامه‌هایی برایشان ارائه خواهد شد که در سراسر کشور می‌توانند استفاده کنند.

او ادامه داد: مثل سیم‌کارت‌های همراه اول و ایرانسل و سایر اپراتورها خدمات جانبی را هم روی آن پایه‌گذاری کردیم که مهم‌ترین قسمت آن پلتفرم (بستر نرم‌افزاری) مکران‌کارت است که در پلتفرم مکران‌کارت هدف اصلی ما کاهش هزینه‌ها، سرعت دسترسی به خدمات و همچنین سوبسیدها و خدمات هدف‌دار که به اقشار خاص و یا به مدت زمان خاصی محدود شده، است.

مدیرعامل مکران‌تِل گفت: در حال حاضر گستره بزرگ سیستان و بلوچستان را برای تکمیل این پروژه تحت نظر داریم و بعد مسافت زیادی که مراکز مختلف جمعیتی با هم دارند می‌طلبد که با استفاده از سامانه‌های به روز آی تی این فاصله را کم کنیم.مدیرعامل مکران‌تِل گفت: در حال حاضر گستره بزرگ سیستان و بلوچستان را برای تکمیل این پروژه تحت نظر داریم و بعد مسافت زیادی که مراکز مختلف جمعیتی با هم دارند می‌طلبد که با استفاده از سامانه‌های به روز آی تی این فاصله را کم کنیم.

وی تصریح کرد: برای گرفتن بلیط هواپیما و یا حمل و نقل‌های عمومی که در آینده پر رونق‌تر خواهد شد و همچنین سامانه‌های مختلف سوخت‌رسانی برنامه‌های مختلفی داریم.

قندهاری افزود: برای سیستم لجستیک که یکی از ارکان اصلی منطقه است پلتفرم هوشمند لجستیکی «مهیابار» را داریم که در واقع با قابلیت‌های به روز در سطح دنیا کار می‌کند.

وی در خصوص ویژگی‌های کارت شهروندی مکران نیز بیان داشت: در محتوای کارت شهروندی، کیف پول الکترونیکی که روی سیستم کارت شهروندی آن است می‌تواند این قابلیت را به شهروندان بدهد که در هر مکان بدون در اختیار داشتن کارت و پول با استفاده از اپلیکیشن «ماکا» که کیف پول الکترونیک مکران کارت است بتوانند نیازهای خود را برآورده کنند.

او خاطرنشان کرد: با ارائه این خدمات می٬توانم بگویم که چابهار یک جهش بزرگی خواهد داشت می‌تواند در سطح کشور زبانزد باشد و درواقع ما پیشگام در توسعه و استفاده از فناوری‌های مختلف و آی تی خواهیم بود.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منطقه آزاد چابهار مخابرات ایران مدیرعامل مکران ت ل منطقه آزاد چابهار کارت شهروندی تلفن همراه خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۴۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی

دکتر سید محمد کرباسی در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره برنامه ریزی این ستاد در تحقق شعار امسال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس صحبت های رهبر معظم انقلاب یکی از مهمترین مخاطبان این شعار شرکت های دانش بنیان و بدنه زیست بوم فناوری کشور است. دلیلش هم این است که این شرکت ها عمدتا شرکت های خصوصی و از جنس مردم هستند و هم اینکه جنس کارشان تولید است در حالی که در بخش های دیگر ممکن است با شکل های دیگری از کسب و کار و یا مالکیت های نه لزوما مردمی مواجه باشیم. بنابراین شعار امسال تا حد زیادی با حوزه های ماموریتی معاونت علمی و بحث توسعه اقتصاد دانش بنیان ارتباط دارد که البته در شعار سال های قبل هم این موضوع مورد تاکید بود.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی حوزه ارتباطات، هوشمندسازی، اتصال پذیری امنیت سایبری و توسعه فناوری های مرتبط با ارتباطات ماهواره ای را از اهداف ماموریتی این ستاد برشمرد و افزود: متناسب با شعار امسال نیز هدف ستاد این خواهد بود که کسب و کارهای فعال در توسعه حوزه های فناوری مذکور را شناسایی و متناسب با شرایطی که دارند، حمایت کنیم که این حمایت از جنس پیگیری و تضمین بازارشان است و یا می تواند از جنس مذاکره برای بحث های زیرساختی، دریافت اعتبار مالیاتی برای اجرای پروژه های تحقیق و توسعه، ارائه تسهیلات و تامین مالی باشد. البته در همین ارتباط به طور مستمر در تلاش برای جذب همکاری سایر نهادهای همکار در حوزه های مرتبط هستیم.

جذب سرمایه گذاری مردمی و سرمایه گذاری‌های خطرپذیر در حوزه توسعه فناوری

وی در ادامه با اشاره به همکاری ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات با اپراتورها و شرکت های بزرگ انفورماتیک، این مدل همکاری ها را موثر در جذب همکاری نهادهای خصوصی دانست و افزود: برنامه دیگری را که در دستور کار ستاد قرار دارد، بحث پیگیری و جذب سرمایه گذاری مردمی و سرمایه گذاری‌های خطرپذیر در حوزه توسعه فناوری است که همه این مجموعه هایی که عنوان کردم، می توانند در بحث حمایت و تامین مالیِ توسعه زیست بوم کمک کنند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی خاطرنشان کرد: جهش تولید به معنای رشد سریع فراتر از معمول است و خب این مستلزم ارائه روش‌های خلاقانه و متفاوت از قبل است به نحوی که ما شاهد یک تغییرات سریع و غیرمنتظره باشیم. قطعا در صورتی ما می‌توانیم شاهد جهش تولید باشیم که بتوانیم از یک سری موانع موحود با راه حل های ابتکاری عبور کنیم.

توسعه فناوری های هسته شبکه و رادیو نرم افزارها در دستور کار

کرباسی ورود به حوزه هایی از توسعه فناوری را که محدودیت های اقتصادی و تحریمی اثر کمتری بر روی آن ها دارد را از برنامه های دیگر این ستاد در سال ۱۴۰۳ عنوان کرد و افزود: مثلا در توسعه نرم افزار هرچقد سرمایه گذاری بیشتری داشته باشیم، با هزینه های کمتری می توانیم به نتایج بیشتری برسیم. در نتیجه حوزه های اولویت دار ستاد متمرکز بر بحث هایی مثل توسعه فناوری های مبتنی بر نرم افزار در حوزه آی سی تی مثل توسعه فناوری های هسته شبکه، توسعه رادیو نرم افزارها در ارتباطات رادیویی و ... است. علاوه بر این اقداماتی که می تواند در حوزه انتقال فناوری و ایجاد میان برهایی در توسعه فناوری از طریق همکاری های بین المللی اتفاق بیفتد قطعا می تواند گام دیگری در راستای ایجاد جهش تولید دانش بنیان باشد.

دغدغه‌های شرکت های دانش بنیان در مسیر تحقق جهش تولید

وی همچنین درباره چالش ها و دغدغه های مشارکت مردمی در جهش تولید نیز توضیح داد و گفت: در ابتدا باید ببینیم که چه چالش هایی برای نهادهای مردمی در مشارکت وجود دارد. یک سری از این ها چالش هایی اند که شرکت های دانش بنیان به عنوان بخشی از نهادهای مردمی با آن سر و کار دارند که عمدتا از جنس تامین زیرساخت، تامین مالی و ایجاد گردش مالی است. بالاطبع هرکدام از این ها ابزارهای خاص خودش را می طلبد مثلا در تامین زیرساخت اینکه بتوانیم آزمایشگاه های ملی را تجهیز کنیم و به نحوی این ها را از طریق شبکه آزمایشگاهی معاونت در دسترس شرکت ها قرار دهیم، می تواند یک راه حل بخشی برای این مساله باشد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی بیان کرد: در بخش دیگر در بحث تامین زیرساخت اینکه بتوانیم در تعامل با پارک های علم و فناوری، بحث استقرار شرکت های دانش بنیان را پیگیری کنیم، یکی از راهکارهایی است که در رایزنی با وزارتخانه های دیگر محقق می شود. ما برای اینکه بتوانیم این چالش ها و دغدغه ها را شناسایی کنیم، در ستاد کارگروه های تخصصی را تشکیل دادیم که وظیفه اصلی شان شناسایی اولویت ها، ضرورت ها و نهادهای مردمی فعال در این حوزه ها است تا در نهایت توسعه فناوری و جهش تولید در حوزه های خاص از کانال های درست پیگیری و محقق شود.

کرباسی در ادامه بهره مندی از ظرفیت نخبگانی را برای کشف راه حل های خلاقانه و هوشمندانه برای حل مسائل و موانع در مسیر جهش تولید را ضروری و مهم دانست و گفت: در همین راستا ستاد تلاش کرده به کمک بنیاد ملی نخبگان در جهت شناسایی نخبگانی که بتوانند در این حوزه ها به ما کمک بدهند، اقدامات خوبی انجام دهد..

تجهیز زیرساخت های پژوهشی با اعتبار مالیاتی

وی ضمن اعلام اینکه در حوزه دانشگاهی درصدد تعریف یک رشته تخصصی به صورت ماینور (دوره فرعی) در حوزه اینترنت اشیا هستیم و اقدامات خوبی در همین رابطه انجام شده است، تصریح کرد: در حوزه آموزش امنیت سایبری اقداماتی در دستور کار قرار دارد و در همکاری با وزارت ارتباطات در حال پیگیری این موضوع هستیم تا انشاالله به زودی شاهد تربیت فارغ التحصیلان متخصص در حوزه امنیت سایبری باشیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی با اعلام اینکه تجهیز آزمایشگاه ها و زیرساخت های پژوهشی دانشگاه ها به کمک منابع اعتبار مالیاتی در دستور کار ستاد قرار دارد، گفت: در مذاکره با اپراتورها در تلاش هستیم موضوع بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی و همچنین اضافه شدن آن ها به شبکه ملی آزمایشگاهی معاونت علمی را دنبال کنیم تا در نهایت این ظرفیت ها به زیست بوم فناوری آی سی تی اضافه شوند. هدف اصلی‌ این است که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از اعتبار مالیاتی خود اپراتورها، شرایطی ایجاد شود تا این فناوری‌ها در کشور از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها بومی‌سازی شوند.

وی ادامه داد: منظور از اعتبار مالیاتی این است که شرکت ها اگر در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند و طرح های آن ها مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گیرد و از پروژه‌های ضروری و اولویت‌دار کشور باشد، به همان میزان سرمایه‌گذاری، رقم مالیاتی از این شرکت ها کسر می‌شود.

کد خبر 6095168 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • اطلس زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری کشور طراحی شد
  • برنامه‌ریزی برای تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی اردبیل
  • افتتاح آرش مال نقطه عطف توسعه تجاری فرهنگی منطقه آزاد انزلی
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی
  • توسعه راه‌های ارتباطی شهرستان اردل در دستور کار قرار گیرد
  • جیش‌الظلم به سفره مردم بلوچ شلیک می‌کند
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات